Hogyan legyünk egészségesebbek?

A legegészségesebb ételek nyomában

Elterjedt az a nézet, miszerint az elfogyasztott ételek nem sokat befolyásolják az egészségünket, úgy gondolják, hogy ehetnek bármennyire egészségesen, ígyis úgyis kialalkulhatnak betegségek. Való igaz, hogy a betegségek kialakulását nagyon sok minden befolyásolja, köztük nagy mértékben a genetikai tényező „hajlam”, azonban a megfelelő étkezéssel nagy mértékben csökkenthetjük egy-egy betegség kialakulását, illetve ha már benne vagyunk, nagy mértékű javulást érhetünk el...

Olvass többet

Magas Vérnyomás: Minden Amit Tudni Érdemes

A világszerte a magas vérnyomás az egyik legelterjedtebb betegség, sajnos rengeteg embert érint. Az írásomban megtudhatjátok az alapokat, a legfontosabb információkat amit erről a betegségről tudni érdemes.

Olvass többet

Magas vérnyomás: Hogyan kezeljük életmódbeli változtatásokkal?

Az előző írásomban beszámoltam róla, hogy milyen kialakító tényezői lehetnek a magas vérnyomásnak. Megemlítettem azt is, hogy legjobb ha a gyökerénél szüntetjük meg a problémát, tehát ha valamelyik tényező rá illik az életünkre, ezen kell először változtatni. Az alábbiakban bemutatom hogyan is érdemes változtatni!

Olvass többet

Frissítve: Időszakos Böjt (Intermittent Fasting) És Cukorbetegség | Hatásos Lehet Ez A Diéta?

Manapság egyre jobban elterjedt az időszakos böjt, mely nagyon kecsegtető gyors és egyszerű fogyást ígér és mellette egészségünkre is előnyös lehet.

Azonban mi is ez a diéta? Vajon cukorbetegeknek/inzulin rezisztenciásoknak is hatékony gyógymódot jelenthet?

Olvass többet

Függőség és a sport | A sportolás segíthet a függőség leküzdésében: miért és hogyan?

Az USA-ban a drog függőség a legtöbb elhalálozással járó betegség, melyet meg lehetetett volna előzni (ezt követi nagyon szorosan az elhízás). Azonban tudtátok, hogy a sport segíthet a leküzdésében legyen szó bármilyen függőségről (drog, alkohol, szex, cigi, számítógép, stb.).

Olvass többet

Cukorbetegség jobb megértése: inzulin és cukorbetegség kapcsolata | Inzulin hormon hatásai

Azt biztosan tudjátok, hogy a cukorbetegek inzulin injekciót kapnak, de értitek, hogy miért is? Azt vajon tudtátok, hogy az inzulin rengeteg más hatást is kifejt, többek közt hat a növekedési hormon szintünkre? Olvassátok el a cikkemet és rengeteg újdonságot megtudhattok az inzulin hormonról! 

Almaecet: Mit mond róla tudomány? Mire jó? | Hatásai, mellékhatásai, hogyan készül?

Szerintem már sokan hallottatok az almaecetről (ha máshol nem akkor az én posztjaimban). De vajon mi is ez? Miért is egészséges? Milyen előnyökkel jár, ha rendszeresen iszunk almaecetet? A mostani cikkben ezekre keresem a választ!

Olvass többet